ترمومتر

مرکز فروش انواع ترمومتر و دماسنج در ایران

 ترمومتر چیست

ترمومتر یا دماسنج ابزاری است که برای سنجش میزان حرارت و دما استفاده می شود. این ابزار انواع گوناگونی دارد که هر کدام برای امور خاصی کاربرد دارند. ترمومتر ها در امور مختلفی از جمله درمان و پزشکی و همچنین سیستم گرمایش و سرمایش خانه‌ها و صنایع مختلف کاربرد دارند.

یک ترمومتر دارای دو عنصر مهم است:

(1) یک سنسور دما (به عنوان مثال لامپ دماسنج جیوه در شیشه یا سنسور پیرومتریک در ترمومتر مادون قرمز) که در آن با تغییر دما تغییراتی ایجاد می شود.
(2) برخی از ابزارهای تبدیل این تغییر به مقدار عددی (به عنوان مثال مقیاس مرئی که در دماسنج جیوه در شیشه یا بازخوانی دیجیتال در مدل مادون قرمز مشخص شده است). ترمومتر هادر فن آوری و صنعت برای نظارت بر فرآیندها ، در هواشناسی ، پزشکی و تحقیقات علمی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.

بطور کلی در صنعت یکی از پارامتراهی مهم و قابل اندازه گیری در دستگاه ها، حرارت و یا دمای آنها می باشد. با توجه به نیاز کاربران به اندازه گیری دما و همچنین اهمیت سلامت تجهیزات، کاراشناسان اقدام به طراحی ترمومتر نمودند تا بدینوسیله بتوانند دما را اندازه گیری و حتی بوسیله آن تجهیزات را کنترل نمایند.

شرکت پرتوتکنیک تنها نماینده رسمی ترمومتر پکنز ترکیه در ایران می باشد.

در زیر انواع مختلف آن قرار گرفته شده است.

دماسنج محیطی پکنز

کد 1004100001

ترموستات صفحه 10 سانتی و استیل دو کنتاکت

کد **100512

ترموستات صفحه 10 سانتی دنباله ثابت

کد **100511

ترموستات صفحه 6 سانتی تک کنتاکت

کد **060522

ترمومتر صفحه 10 سانتی دنباله دار

کد 100532

ترمومتر صفحه 6 سانتی دنباله دار

کد ** 060502

ترمومتر صفحه 5 سانتی دنباله دار

کد 0505021405

ترمومتر صفحه 4 سانتی دنباله دار

کد ** 040502

ترمومتر صفحه 16 سانتی عمودی پکنز

کد ** 160401

ترمومتر صفحه 10 سانتی عمودی

کد ** 100401

ترمومتر صفحه 16 سانتی افقی

کد **160402

ترمومتر صفحه 10 سانتی افقی

کد **100402

ترمومترهای صفحه 6 سانتی افقی

کد **063402

کاربرد ترمومتر

  • برای استفاده در سیستم های تهویه مطبوع
  • می تواند بر روی موتورها و یا بارگذاری نظارت کند
  • سیستم های اتوماتیک را می تواند بررسی کند
  • جهت استفاده در فرآیندهای آماده سازی غذا
  • برای تشخیص مشکلات پنهان
  • توانایی نظارت بر نشتی و رطوبت ساختمان ها
  • شناسایی اتلاف انرژی و عایق بندی ضعیف
  • توانایی تشخیص خطاهای الکتریکی و لوله کشی
  • نصب در آزمایشگاه ها و انبارها
ترمومتر

اجزاء ترمومتر

اجزاء تشکیل دهنده ترمومتر پکنز Pakkens

در تمامی ترمومتر ها از چند قطعه اصلی استفاده شده که این قطعات عبارتند از:

  1. ماده داخل ترمومتر
  2. عقربه
  3. بدنه
  4. صفحه عدد

مواد موجود در ترمومتر پکنز ساقه ای دو فلزی برای اندازه گیری دمای شیر بخارپز استفاده می شود. دماسنج دو فلزی برای پخت و پز در اجاق گاز انواع مختلفی از ترمومتر تجربی بر اساس ویژگی های مواد وجود دارد. بسیاری از دماسنجهای تجربی به رابطه سازنده بین فشار ، حجم و دمای مواد دماسنجی خود اعتماد می کنند. به عنوان مثال ، جیوه هنگام گرم شدن منبسط می شود. اگر برای ارتباط بین فشار و حجم و دما استفاده شود

یک ماده موجود در ترمومتر باید دارای سه ویژگی باشد.

  1. گرمایش و سرمایش باید سریع باشد. به عبارت دیگر ، وقتی مقداری گرما وارد بدنه ای از ماده می شود یا از آن خارج می شود ، ماده باید منبسط شود یا به حجم نهایی خود منقبض شود یا به فشار نهایی خود برسد و عملاً بدون تأخیر به دمای نهایی خود برسد. برخی از گرمای وارد شده را می توان حجم بدن را در دمای ثابت تغییر داد و به آن گرمای نهان انبساط در دمای ثابت می گویند. و بقیه آن را می توان دمای بدن را در حجم ثابت تغییر داد و به آن گرمای خاص در حجم ثابت می گویند. بعضی از مواد این خاصیت را ندارند و برای توزیع گرما بین تغییر دما و حجم مدتی طول می کشد.
  2. گرمایش و سرمایش باید برگشت پذیر باشد. به عبارت دیگر ، این ماده باید بتواند غالباً با همان افزایش و کاهش گرما گرم و سرد شود و همچنان هر بار به فشار ، حجم و دمای اولیه خود بازگردد. بعضی از پلاستیک ها این خاصیت را ندارند ؛
  3. گرمایش و سرمایش باید یکنواخت باشد. به عبارت دیگر ، در کل دامنه ای که برای آن در نظر گرفته شده است

انواع ترمومتر و کاربرد آنها

ترمومترهای دیجیتال

ترمومتر های دیجیتال کارایی فراوانی دارند و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. شیوه عملکرد آنها از طریق نیمه هادی ها است. سنسور به کاربرده شده در آن‌ها نوعی نیمه رسانا است که با تغییرات دما مقاومت خود را تغییر می دهد و به تبع این تغییر مقاومت، جریان موجود در آن نیز تغییر می کند که با استفاده از آن می‌توان دمای فضای اطراف را تشخیص داد.
این ترمومتر ها در بسیاری از وسایل کاربردی از جمله یخچال، اتو، کولر و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع ترمومتر دارای بیشترین دقت است. این مدل براساس استاندارد NIST است. در بررسی اولیه به مانند مولتی متر است و دارای چند ورودی برای سنسور دما می‌باشد. همچنین دارای صفحه ی نمایشگر برای نمایش دادن دما می باشد. از ویژگی های برتر ترمومتر دیجیتال قابل حمل بودن و امکان تست در مکان های مختلف می باشد.

ترمومترهای لیزری(ترمومتر مادون قرمز – ترمومتر IR)

اکثر ترمومترها یا همان دماسنج ها تماسی بوده و نمی توان از راه دور از آن‌ها برای اندازه گیری دما استفاده نمود و باید دماسنج را وارد محیط کرد یا در نزدیکی فضای مورد نظر قرار داد. انواع دیگری از ترمومتر ها به نام دماسنج لیزری یا همان ترمومتر لیزری وجود دارد. شیوه کار این ترمومتر ها این است که موجی از تابش مادون قرمز (IR) می فرستند که به جسم برخورد می کند. در اثر این برخورد بسته به دمای جسم، انرژی پرتوهای برگشتی تغییر می کند و با اندازه گیری این تغییر می توانند دمای جسم را تشخیص دهند. از آنجایی که این دماسنج ها از راه دور قابل استفاده هستند، در مواردی که نزدیک شدن به منشأ گرما غیرممکن است کاربرد بیشتری پیدا کرده اند.
ترمومتر‌ها یا دماسنج های لیزری بسیار محبوب هستند زیرا می توان از آنها در فاصله چندین متری از منبع گرما استفاده کرد. اگرچه در بسیاری از موارد حتی زمانی که محدودیتی برای رسیدن به جسم وجود ندارد، از این ترمومتر ها استفاده می شود.

ترمومترهای گازی

در این دسته از ترمومترها، گاز در محفظه ای با حجم ثابت قرار می گیرد. یک سنسور فشار نیز در درون محفظه وجود دارد. تغییرات دما، باعث تغییر فشار گاز درون محفظه می شود. چنانچه داده های مربوطه به درستی جدول بندی و پیکربندی شده باشند. با اندازه گیری فشار داخل محفظه می توان دما را اندازه‌گیری کرد.
ترمومتر گازی چگونه کار می کند
با افزایش فشار گاز در محفظه در نتیجه افزایش دما، ارتفاع ستون جیوه تغییر می‌کند و می توان دمای گاز را از روی درجات مشخص شده محاسبه کرد. (توجه: در این نامه ترمومتر ها دمایی که محفظه گاز در محاورت آن قرار دارد تعیین کننده است).

ترمومترهای جیوه ای

طرز کار این نوع ترمومترها، مبتنی بر استفاده از تغییرات سطوح جیوه در اثر تغییرات دما است. دماسنج جیوه ای عموماً در پزشکی برای محاسبه دمای بدن در حالت تب استفاده می شود. در این دماسنج ها با تغییر دما، حجم جیوه تغییر می کند و در نتیجه در ستون اندازه گیری حرکت کرده و در دمای مورد نظر نگه داشته می‌شود.

ترمومترهای الکلی

عملکرد این این ترمومترها نیز مانند دماسنج های جیوه‌ای است اما با این فرق که به جای جیوه از الکل در آنها بهره برده شده است. ترمومترهای الکلی عمدتاً در آزمایشگاه‌ها استفاده می شوند. به طور معمول، این دماسنج ها برای محدوده دمایی 0 تا 100 درجه سانتیگراد استفاده می شوند. دماسنج های الکلی نسبت به دماسنج‌های جیوه ای خطر سمیت کمتری دارند و همین امر آنها را جایگزین مناسبی برای این کار کرده است.

ترمومترهای دهانی

ترمومترها یا دماسنج های دهانی یکی از انواع دماسنج هایی هستند که عمدتاً برای اندازه گیری تب مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع دماسنج‌ها بیشتر در امور پزشکی و درمانی و برای کودکان مناسب هستند.

ترمومترهای گوشی

از دیگر راه های تشخیص میزان درجه تب، اندازه گیری دمای بدن از طریق مجرای گوش است. ترمومترهای گوشی وارد کانال گوش می شوند و به صورت دیجیتالی دمای درون مجرای گوش را محاسبه می کنند.
بیشتر دماسنج‌ها و ترمومترهای پزشکی که برای اندازه‌گیری دمای بدن استفاده می‌شوند، تا 0.1 درجه سانتی‌گراد دقت دارند.
ترمومترهای مورد استفاده برای مصارف صنعتی مانند اندازه گیری دمای فر دارای دقت 1 درجه سانتیگراد می باشد.
حداکثر و حداقل دمای ترمومترها به کارایی آن بستگی دارد. ترمومترهای الکلی و جیوه ای معمولاً در محدوده 0-100 درجه سانتیگراد کار می کنند (می تواند 10-20 درجه سانتیگراد کمتر یا بیشتر باشد). ترموکوپل ها محدوده دمایی وسیعی دارند و می توان از آنها برای اندازه گیری دمای فر نیز استفاده کرد. (متناسب با نوع آلیاژ و غیره)
یکی از زمینه‌هایی که ترمومتر ها در آن کاربرد فراوانی دارند، پزشکی است. در این زمینه دمای کاری سلول های بدن انسان در کار آن بسیار تأثیرگذار است که با تغییر بسیار کمی در دمای سلول ها می توان تغییرات زیادی در کار بدن ایجاد کرد.

مدل عقربه ای

در این نوع از ترمومتر از عقربه برای نشان دادن دما استفاده می گردد.

ترمومتر پزشکی

یکی از رایج ترین نوع ترمومتر ها می باشد که از آن در کار های پزشکی استفاده می شود. بارزترین نمونه آن نیز دماسنج هایی هستند که برای اندازه گیری دمای بدن مورد استفاده قرار میگیرد.

ترمومترهای بی متال

بیشتر در صنایع استفاده می شود و یکی از پرکاربرد ترین نوع ترمومتر ها می باشد از سری وسایلی که در آنها از این ترمومتر استفاده می گردد می توان به اتو ، سماور و … اشاره نمود.

 

انواع ترمومتر از نظر نوع مصرف

  • پرتابل یا قابل حمل
  • ثابت

ترمومترهای ثابت : در واقع این نوع از قطعات همان گیج های دما هستند که به صورت ثابت بر روی محل قرار گرفته و اندازه گیری دما را انجام می دهند

پرتابل: این نوع از دماسنج ها قابل حمل بوده و بیشتر از آن در صنایع پزشکی استفاده می شود و همانطور که از اسمش هم پیداس قابل حمل بوده و می توان در مکان های متخلف از آن استفاده نمود

نمایندگی مانومتر پکنز ترکیه

شرکت پرتو تکنیک تنها نماینده رسمی مانومتر پکنز ترکیه در ایران می باشد و تمامی محصولات پکنز در ایران توسط پرتوتکنیک ارائه می گردد. شما عزیزان می توانید قیمت مانومتر ارزان و مناسب را از ما بخواهید.

خدمات پس از فروش مانومترها

پرتوتکنیک به عنوان تنها نماینده شرکت پکنز ترکیه، ارائه دهنده خدمات پس از فروش مانومترهای پکنز ترکیه در ایران می باشد.

تاریخچه ترمومتر

در تاریخ ترمومتر ها به طوری کلی در نوشته های فیلسوفان یونانی وجود داشته است. ترمومتر ها در طول تاریخ شاهد تغییرات زیادی بوده اند بطوری که از یک دستگاه ساده تبدیل به یک ابزار دقیق برای اندازه گیری تبدیل شده است. بطوری کلی معتبر ترین نوع ترمومتر ها به اواخر قرن 18 بر میگردد. جایی که در کشور هلند، گابریل فارنهایت توانست انقلاب وسیعی در ترمومتر ها ایجاد کرد.

نویسندگان مختلف اختراع دماسنج را به قهرمان اسکندریه نسبت داده اند. گرما سنج یک اختراع واحد نبود ، بلکه یک پیشرفت بود. قهرمان اسکندریه (10–70 میلادی) از این اصل آگاه بود که برخی مواد ، به ویژه هوا ، منبسط و منقبض می شوند و نمایشی را توصیف کردند که در آن یک لوله بسته که تا حدی از هوا پر می شود ، در یک ظرف آب قرار دارد. انبساط و انقباض هوا باعث می شود موقعیت رابط آب / هوا در امتداد لوله حرکت کند. بعداً از چنین مکانیزمی برای نشان دادن گرما و سرمای هوا با لوله ای استفاده شد که در آن سطح آب با انبساط و انقباض گاز کنترل می شود. این دستگاه ها توسط چندین دانشمند اروپایی در قرن 16 و 17 ساخته شده اند ، به ویژه گالیله گالیله و سانتوریو سانتوریو. در نتیجه ، دستگاه ها نشان دادند که این اثر را به طور قابل اعتماد تولید می کنند ، و اصطلاح ترموسکوپ به دلیل انعکاس تغییرات گرمای معقول (مفهوم مدرن دما هنوز بوجود نیامده بود) به کار گرفته شد. تفاوت ترموسکوپ با دماسنج در داشتن مقیاس دومی است. اگرچه اغلب گفته می شود گالیله مخترع دماسنج است ، اما هنوز سندی در دست نیست که وی در واقع چنین سازهایی را تولید کند. اولین نمودار واضح ترموسکوپ در سال 1617 توسط جوزپه بیانکانی (1566 – 1624) منتشر شد: اولین نمایی که مقیاس را نشان می دهد و بنابراین دماسنج را تشکیل می دهد ، سانتوریو سانتوریو در سال 1625 بود. این یک لوله عمودی بود ، که توسط یک لامپ هوا در بالا بسته می شد ، و انتهای پایین آن در یک ظرف آب باز می شد. سطح آب در لوله توسط انبساط و انقباض هوا کنترل می شود ، بنابراین همان چیزی است که اکنون آن را دماسنج هوا می نامیم.

دماسنج

کلمه دماسنج (به شکل فرانسوی) اولین بار در سال 1624 در La Récréation Mathématique توسط J. Leurechon ، که یکی را با مقیاس 8 درجه توصیف می کند ، ظاهر شد. این کلمه از کلمات یونانی θερμός، thermos ، به معنی “داغ” و μέτρον ، مترون ، به معنی “اندازه گیری” آمده است. ابزارهای فوق از این ضرر رنج می برند که آنها نیز فشار سنج هستند ، یعنی به فشار هوا حساس هستند. در سال 1629 ، جوزف سلیمان دلمدیگو ، دانش آموز گالیله و سانتوریو در پادوا ، آنچه را که ظاهراً اولین توصیف و تصویر یک دماسنج مایع در شیشه آب بندی شده است ، منتشر کرد. این به عنوان داشتن یک لامپ در پایین یک لوله مهر و موم شده است که تا حدی با براندی پر شده است. این لوله مقیاس شماره گذاری شده داشت. دلمدیگو ادعا نکرد که این ساز را اختراع کرده است. وی همچنین از شخص دیگری به عنوان مخترع آن نام نبرد. در حدود سال 1654 ، فردیناندو دوم دی مدیسی ، دوک بزرگ توسکانی (1610-1670) چنین ابزاری را تولید کرد ، اولین دماسنج به سبک مدرن ، وابسته به انبساط مایع و مستقل از فشار هوا. بسیاری از دانشمندان دیگر مایعات و طرح های مختلف دماسنج را آزمایش کردند. با این حال ، هر مخترع و هر دماسنج منحصر به فرد بودند – مقیاس استانداردی وجود نداشت. در سال 1665 ، کریستین هویگنس (1695-1629) پیشنهاد کرد که از نقاط ذوب و جوش آب به عنوان استاندارد استفاده شود و در سال 1694 ، کارلو رنالدینی (1615-1698) استفاده از آنها را به عنوان نقاط ثابت در مقیاس جهانی پیشنهاد کرد. در سال 1701 ، ایزاک نیوتن (1742/1726 / 1642) مقیاس 12 درجه ای را بین نقطه ذوب یخ و دمای بدن پیشنهاد کرد.

قیمت و خرید ترمومترها با توجه به نوع آن‌ها

ترمومتر یکی از ابزارهای محاسبه و تشخیص دمای محیط است که برای اندازه گیری دما در حوزه‌های مختلف کاربرد دارد. انواع ترمومترها به دسته های متنوع ترمومتر تماسی، ترمومتر جیوه ای و ترمومتر لیزری و غیره تقسیم می شوند. قیمت گذاری همیشه یک فاکتور بسیار مهم در فرآیند انتخاب و خرید هر محصول است. شما می‌توانید با بررسی قیمت ترمومتر های مختلف با توجه به نیاز خود و کاربرد ترمومترهای گوناگون تصمیم بگیرید که کدام نوع ترمومتر برایتان مناسب است، اما خرید یک ترمومتر ارزان لزوماً بهترین انتخاب نیست. قیمت ترمومترها متناسب با دقت اندازه گیری، تعداد مجراهای ورودی و برند دستگاه متمایز است. مطمئناً ترمومتر های لیزری و تخصصی پزشکی با توجه به کاربرد و دقت‌شان از قیمت بالاتری برخوردارند.

فروشگاه پرتو تکنیک با بیش از ۲۰ سال سابقه در صنف تاسیساتی کشور نماینده و وارد کننده محصولات پکنز(PAKKENS) ترکیه می باشد. پرتوتکنیک جهت افزایش سطح کیفی صنایع در حوزه ابزاردقیق ترمومتر پکنز را با بهترین قیمت و کیفیت به فروش می رساند. جهت مشاهده قیمت ترمومتر مورد نظر روی تصویر کلیک کرده و یا با ما تماس حاصل بفرمایید.

فروشگاه پرتو تکنیک نمایندگی ترمومتر پکنز در ایران می باشد و خدمات پس از فروش ترمومتر پکنز را نیز به شما مشتریان عزیز ارائه می دهد.

سوالات متداول

بهترین نوع ترمومترها ساخت کجا هستند؟

ترمومترهای بر اساس نوع نیاز مصرف کننده و نوع کاربرد آنها در کشورهای مختلفی تولید می گردد که در ایران جنسهای چینی ، ترکیه ای وجود دارد ما به شما پیشنهاد میدیم که از محصولات پکنز استفاده کنید.

از کجا بفهمیم چه ترمومتری مناسب ما است؟

مشخصات ترمومتر ها عموما بر اساس نوع کار کرد و محل قرار گیری تقسیم بندی می شوند و از هم جدا می شوند. مثلا ترمومتر صفه 6 سانت عمودی یا ترمومتر صفحه 10 سانت افقی که هر کدام دارای مشخصاتی از جمله سایز ، مقدار اندازه گیری فشار که روی صفحه با bar یا psi مشخص شده. البته ما تلاش کردیم تمامی مشخصات و کاتالوگ هر محصول را جداگانه برای شما در سایت قرار دهیم تا به راحتی بتوانیدترمومترها را با هم مقایسه نمایید.

قیمت ترمومتر چند است؟

ترمومتر ها با توجه به کشور سازنده و نوع مصرف دارای قیمت های متفاوتی می باشد بنابراین برای گرفتن بهترین قیمت با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید.

4.9/5 - (80 امتیاز)